Goedkoop naar Kreta met deze aanbiedingen & deals

Kreta is geen onbekende vakantiebestemming en daarom delen wij onze Kreta deals graag met u. Wanneer u weer toe bent aan ontspanning op een prachtig eiland met witte stranden, een rijke cultuur en geschiedenis, dan zijn deze Kreta aanbiedingen de uitgelezen kans om uw vakantiedromen waar te maken. Waan u op de mooiste stranden, bewonder de overblijfselen van de Minoïsche cultuur, wandel door de Samariakloof en geniet van de Kretenzische keuken.

Het bijzondere eiland Kreta

Kreta is het grootste van de Griekse eilanden en ligt in de Middellandse Zee. Zij heeft ruim 600.000 inwoners, die verspreid leven over 11 steden en 570 dorpjes. Het eiland Kreta heeft een rijke geschiedenis waarbij rond 3300 v.Chr. de Minoïsche beschaving zich ontwikkelde. Deze Minoïsche beschaving was de eerste grote beschaving van dit gebied rond de Egeïsche Zee. Op Kreta kunt u in deze rijke geschiedenis duiken door het bezoeken van de ruïnes van het paleis van Knossos bij Heraklion of u bekijkt de bijzondere Monoïsche relikwieën in het Archeologisch museum in Heraklion. Doordat er in het verleden zeevaarders, handelaars en landbouwers op het eiland hebben gehuisd en door de goede ligging tussen de kusten van Klein-Azië, Cyprus en Egypte is Kreta al sinds lange tijd een centrum van zeehandel geweest.

Het paradijs der stranden

Naast de rijke geschiedenis, is het eiland op zich ook absoluut het bezoeken waard. Kreta heeft een Middellands Zeeklimaat met droge warme zomers en milde regenrijke winters. Het fijne van het klimaat op Kreta is dat het er zelden drukkend warm is, omdat het eiland is omringd door zee, staat er altijd wel een verfrissend briesje. Daarnaast is Kreta rijk aan verschillende soorten stranden, zo heeft u bijvoorbeeld Vai en het paradijselijke Elafonissi met een prachtige azuurblauwe zee en witte stranden. Maar ook het afgelegen naaktstrand van Filaki, het bijzondere Stefanou-strand aan de baai van Seitan Limania, waar minder gemakkelijk te komen is, maar waar het prachtig is om te zwemmen met uitzicht op de rotsen, het windsurfstrand van Kouremenos waar eigenlijk altijd wind staat en de familiestranden met geleidelijk aflopende bodem bij Agia Marina en Makri Gialos.

De Kretenzische keuken

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de inwoners van Kreta het langst leven, dit komt deels door de Kretenzische keuken. Hier wordt veel gebruik gemaakt van Kretenzische olijfolie (extre vierge), groenten, fruit, olijven en heel veel brood. Op het eiland wordt wel degelijk vlees gegeten, maar in mindere mate dan wij gewend zijn. Wat ook een bijzonder gerecht is om te proberen als u op Kreta bent zijn slakken met rijst. Laat u meevoeren in de diversiteit aan mogelijkheden en bijzondere verhalen van het eiland Kreta en boek een reis die u en uw reisgenoten zich zullen blijven herinneren
Meest recente deals
Kreta6 dagenLogies
Vanaf €159,-
7,1
Kreta8 dagenLogies
Vanaf €199,-
8,5
Kreta8 dagenAll Inclusive
Vanaf €399,-
8,8
Kreta7 dagenLogies
Vanaf €286,-
8,7
Kreta8 dagenHalfpension
Vanaf €282,-
7,7
Kreta6 dagenLogies
Vanaf €175,-
9,0
Kreta8 dagenAll Inclusive
Vanaf €289,-
7,1
Kreta6 dagenLogies
Vanaf €246,-
9,2
Populaire keuzes bij onze deals
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
Meld je gratis aan!
Doorgaan met Facebook
Of
Ik wil graag per e-mail deals en updates over Justneed ontvangen
Inschrijven
Heb je al een account?
Inloggen
Personaliseer gauw jouw vakantie deals
Doorgaan met Facebook
Of
Inloggen
Mis niet langer de goedkoopste vakantie deals in je mailbox
Verstuur