Goedkoop naar Rhodos met deze aanbiedingen & deals

Altijd al nieuwsgierig geweest naar Rhodos en bent u in afwachting van goede Rhodos aanbiedingen? De rijke geschiedenis en cultuur van het Griekse eiland Rhodos is de moeite waard om zelf te proeven. Maak uw dromen waar en zet voet op dit zonnige en warme eiland en profiteer van mooie Rhodos deals.

Veelzijdig Rhodos

Rhodos ligt in de Egeïsche Zee en maakt deel uit van de eilandengroep Dodekanesos, die zich in het zuidoosten van Griekenland bevindt. Het eiland is het op drie na grootste eiland van Griekenland en is al tientallen jaren een belangrijke vakantiebestemming voor Europeanen. Dit komt niet alleen door de vele zonuren per jaar en de tientallen prachtige stranden, maar ook door de oude verhalen over het eiland uit de Griekse mythologie en de rijke cultuur. In de 16e eeuw voor Christus vestigden de Minoïers zich op Rhodos, waarna een eeuw later de Achaiers het stokje van hen overnamen. Het eiland was in de Griekse tijd het centrum van de Helleense cultuur en daar zijn nog sporen te vinden zoals de Akropolis van Lindos. Door de eeuwen heen is Rhodos in handen geweest van vele verschillende volkeren, zoals de Achaeërs, de Goten, de Perzen, de Arabieren, de Kruisvaarders en de Turken, waarna het eeuwenlang deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk. In het begin van de 20e eeuw veroverden de Italianen het eiland en pas in 1948 werd Rhodos onderdeel van het Griekenland zoals wij dat nu kennen.

Een groen en natuurrijk eiland

Rhodos heeft in tegenstelling tot de meeste andere eilanden in de omgeving geen droog imago en geen rotsachtig aangezicht. Er is daarentegen wel een weelde aan groen door de vele struiken, bomen en vooral in het voorjaar veel schitterend gekleurde bloemen. Maar Rhodos zou geen favoriet eiland zijn zonder de fantastische badplaatsen. Zo is de grootste toeristische trekpleister en badplaats van het eiland in Rhodos-stad te vinden. De stad zelf kenmerkt zich door de smalle winkelstraatjes, gezellige pleintjes met veel verschillende restaurants en terrasjes en de vestigingsmuren, die u dagelijks kunt bezoeken met rondleiding. Andere bekende badplaatsen zijn onder meer Faliraki, Ixia en Trianda.

Het eten op Rhodos: goed, goedkoop en voor elk wat wils!

Honger hebben op Rhodos zal in ieder geval niet voorkomen. U kunt op het eiland genieten van typische Griekse gerechten als gyros, lamsvlees, moussaka, maar ook geitenvlees en konijn zijn er zeker te vinden. Zin in een visgerecht? Daarvoor zijn de taverna’s en dorpen aan de kust de oplossing. Uit eten gaan op Rhodos is niet duur, u eet voor tien tot vijftien euro een goede maaltijd met een drankje erbij. Loopt het water u al in de mond of droomt u al over de mooie groene landschappen en prachtige badplaatsen? Rhodos wacht op u! Verwen uzelf en geniet op dit bijzondere Griekse eiland.
Meest recente deals
Rhodos6 dagenLogies + ontbijt
Vanaf €172,-
7,8
Rhodos8 dagenLogies + ontbijt
Vanaf €720,-
8,4
Rhodos8 dagenLogies
Vanaf €199,-
7,4
Rhodos6 dagenHalfpension
Vanaf €332,-
8,1
Populaire keuzes bij onze deals
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
Meld je gratis aan!
Doorgaan met Facebook
Of
Ik wil graag per e-mail deals en updates over Justneed ontvangen
Inschrijven
Heb je al een account?
Inloggen
Personaliseer gauw jouw vakantie deals
Doorgaan met Facebook
Of
Inloggen
Mis niet langer de goedkoopste vakantie deals in je mailbox
Verstuur