Goedkoop naar Algarve met deze aanbiedingen & deals

De Algarve, in het zuiden van Portugal, is geen onbekende vakantiebestemming voor zowel zomer als winter en daarom wilt u deze Algarve deals niet aan uw neus voorbij laten gaan. Onze fantastische Algarve aanbiedingen zijn nu ook binnen uw bereik. Waan u op de mooie stranden, de welbekende rotsformaties en geniet van de heerlijke visgerechten, die in overvloed te verkrijgen zijn in deze bijzondere streek. Een streek die de gehele breedte van de zuidkust van Portugal bestrijkt.

Woelige strijd en overblijfselen van de Moren

De Algarve heeft een lange en rijke geschiedenis, waar nog tekenen van de invloed van de Moren over zijn in de verschillende steden en pittoreske dorpjes. De eerste stammen, die 8.000 jaar voor Christus de streek bewoonden, leefden voornamelijk van de visvangst, waarna de Romeinen de Algarve veroverden en begonnen met het stichten van steden en het bouwen van een netwerk van wegen en bruggen. In de vijfde eeuw vond er een woelige strijd plaats, waarin door verschillende volken gestreden werd om het gebied. Uiteindelijk vestigden de Moren zich in Portugal en delen van Spanje in de achtste eeuw. De Moren maakten in deze tijd diverse bouwwerken, waarvan een groot deel tot op de dag van vandaag nog steeds te bewonderen zijn.

Indrukwekkende natuur en het pittoreske binnenland

De Algarve is een bekende streek in het zuiden van Portugal, die vooral bekend staat als een fijne vakantiebestemming in de winter, door het zachte klimaat en de zonneschijn in ieder seizoen. De veelzijdigheid van de Algarve is wat deze streek zo bijzonder maakt. Naast de kust met grote badplaatsen als Quateira, Albufeira en Portimao en de indrukwekkende rotsformaties en lagunes, vindt u in het binnenland pittoreske stadjes en dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Zo vindt u in de bruisende stad Faro, wat de hoofdstad van de Algarve is, een historisch centrum met nauwe straatjes vol winkeltjes en terrasjes. Verder is de stad Loulé, waar de invloeden van de Moren nog steeds goed te zien zijn, ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.

De Algarve en vis

Zoals ook in de rest van Portugal zijn visgerechten in de Algarve in overvloed te verkrijgen. In de Algarve worden weinig gerechten met vlees bereid. Tonijn wordt ook wel eens het vlees van de Algarve genoemd. De verscheidenheid in visgerechten is groot en dit gaat dus ook zeker niet snel vervelen. De voorgerechten in de Algarve zijn vaak goedgevulde soepen, waarna het hoofdgerecht (vis of vlees) met aardappelen of rijst en gemengde salades op het menu staan. Wat betreft de nagerechten vindt u hier vooral vers fruit, verschillende soorten mousse, pudding en crème. Met een diversiteit aan natuur, ontspanning, lekker eten en drinken en de gemoedelijke sfeer is de Algarve een perfecte vakantiebestemming voor zowel zomer als winter
Meest recente deals
Algarve6 dagenLogies + ontbijt
Vanaf €292,-
8,1
Algarve6 dagenLogies
Vanaf €124,-
7,3
Algarve6 dagenLogies
Vanaf €129,-
7,9
Algarve8 dagenLogies + ontbijt
Vanaf €288,-
7,8
Algarve8 dagen
Vanaf €299,-
8,0
Populaire keuzes bij onze deals
1 actieve deals
Laatste deal komt van
2 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
2 actieve deals
Laatste deal komt van
2 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
Meld je gratis aan!
Doorgaan met Facebook
Of
Ik wil graag per e-mail deals en updates over Justneed ontvangen
Inschrijven
Heb je al een account?
Inloggen
Personaliseer gauw jouw vakantie deals
Doorgaan met Facebook
Of
Inloggen
Mis niet langer de goedkoopste vakantie deals in je mailbox
Verstuur