Goedkoop naar Gran Canaria met deze aanbiedingen & deals

Bijkomen van een drukke periode op een warm en zonnig eiland met een subtropisch klimaat als het Spaanse Gran Canaria? Zoek niet verder en bekijk snel onze Gran Canaria deals en zorg ervoor dat de vakantie van uw dromen werkelijkheid wordt met deze fantastische Gran Canaria aanbiedingen. Leer meer over dit bijzondere eiland en laat u meeslepen door de verhalen over handel, bezoek de botanische tuin of het vogelpark en natuurlijk de Canarische keuken.

Vulkanische oorsprong

Gran Canaria is, samen met onder andere Tenerife en Fuerteventura, onderdeel van de Canarische eilanden. Deze liggen in de Atlantische Oceaan en behoren tot Spanje. Het grootste deel van het eiland, zo’n 80%, is miljoenen jaren geleden ontstaan tijdens het Mioceen. Het eiland heeft dus een vulkanische oorsprong. De laatste vulkaanuitbarsting is duizenden jaren geleden. Het eiland werd in eerste instantie bewoond door de Guanchen, maar Spanje veroverde het eiland in de 15e eeuw. Deze verovering van de Spanjaarden duurde ongeveer 5 jaar. De hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas de Gran Canaria, groeide in die tijd uit tot een belangrijke haven voor schepen van of naar Europa, Afrika en Amerika. Een aantal eeuwen laten handelde het eiland vooral in suiker, wijn en bananen.

Betoverende flora en fauna

Buiten de bekende en mooie badplaatsen zoals Maspalomas, San Agustin, Playa del Inglés en Meloneras en de havenstadjes Puerto Rico en Peurto de Mogán is Gran Canaria ook rijk aan een bijzondere flora en fauna. Het eiland heeft een bergachtig landschap met diepe valleien die zeker het ontdekken waard zijn, per auto of op de fiets. Daarnaast huisvest Gran Canaria ook vier van de dertien nationale parken van Spanje. Zo vindt u er bijvoorbeeld de bedreigde karetschildpadden en diverse Europese en Afrikaanse vogelsoorten.

De Canarische keuken

Zoals op het vasteland van Spanje kunt u op Gran Canaria pizza, pasta, paella, salades en tapas terugvinden, maar de Canarische keuken biedt ook haar eigen gerechten. Het belangrijkste voedsel is nog steeds gofio. Gofio is gerst dat wordt geroosterd en vervolgens gemalen tot bloem. Daarnaast is het meest bekende voedsel van het Canarische eiland toch wel de papas arugadas con mojo, wat niets anders dan gerimpelde aardappeltjes met saus betekent. De jonge aardappeltjes worden met schil gekookt in water met veel zeezout. De mojo, wat een soort dipsaus is, hoort er op Gran Canaria toch wel echt bij. Liever een stevige soep? Ga dan voor de caldo de papas, een rijkgevulde soep op basis van aardappelen, ei, groenten en saffraan. Proef de subtropische sferen, de cultuur en de Canarische keuken nu snel zelf en ontdek het bijzondere karakter van dit Spaanse eiland!
Meest recente deals
Gran Canaria8 dagenLogies
Vanaf €278,-
7,0
Gran Canaria8 dagenLogies
Vanaf €193,-
7,6
Gran Canaria6 dagenLogies
Vanaf €277,-
8,0
Gran Canaria8 dagen
Vanaf €263,-
8,2
Populaire keuzes bij onze deals
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
1 actieve deals
Laatste deal komt van
Meld je gratis aan!
Doorgaan met Facebook
Of
Ik wil graag per e-mail deals en updates over Justneed ontvangen
Inschrijven
Heb je al een account?
Inloggen
Personaliseer gauw jouw vakantie deals
Doorgaan met Facebook
Of
Inloggen
Mis niet langer de goedkoopste vakantie deals in je mailbox
Verstuur